Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 14:19

Co je to jídlo?

Lidi žerou různý sračky. V Africe vaří žabí baštu: problém je v tom, že ta žába je, za syrova, jedovatá, a že ten jed se odstraní pouze správnou technologickou úpravou. Njn, jenže oni tuze vařit neumí, takže protože nemají jistotu, že navařili nevražednou večeři, nejprve dostane dědek. A když to dědek rozchodí, žerou všichni ostatní. Vážně! 😅 Zní to rozumně, no, bylo by, kdyby ten jed účinkoval rychle. Neúčinkuje, takže se, čas od času, otráví celá Familie.

Ve Spolkové republice Myanmarský svaz, a ve Việt Namu, dělají „tatarák“ z masa, který je syrový, leží X-XX hodin na slunku, při 38, 40°C, i víc, a navíc, ta zvířata, ze kterých se to jídlo dělá, neprochází veterinární kontrolou. To všecko způsobuje, že se nakazí parasitem, co jim sežere orgány a oni zkapou. Vláda, zdravotníci, etc., mohou dělat osvětu, jak chtějí, beztak to žerou, jak kdyby nebylo žádný zítra.

To samé je „česká“ kuchyně: je jednotvárná, těžká, plná cukru, bílé mouky, těžkých příloh, s minimem zeleniny. Stejně to žerou, a k tomu přidej obsessi smaženým! 🤢👽

Na vegetariánském jídle se dlouhodobě dá přežít, jde vařit plnohodnotně, co do bílkovin, minerálů, stopových prvků a lze vařit i chutně.

Njn, v tom je ale zakopaná kočka: většina lidí neumí vařit, ne tak vegetariánském! 😅

Ale ano, oni navaří 20, 30 (cca) jídel pořád dokolečka dokola. Ale navaří, nerozumí tomu, proč je v tom jídle to, co v něm je, tak a tak. Neznají zbožíznalství, technologii, nic.

Vegetariánský jídlo vyžaduje erudici stran zbožíznalství a technologických postupů. Co si budem, maso jakémukoli jídlu přidá chuť, jednoduše řečeno, maso chutná samo o sobě a jeho chuť je dominantní.

Takže, příklad: já mám docela rád jakože maso do burgeru (veganský). No, dobře, ale když bych chtěl z toho restu udělat normálním způsobem omáčku, bude to hnus – protože ta placka tomu nedá chuť, jako placka z masa.

No, tak se musí po tỷ chuti jít. Musí se orestovat cibule, podusit, přidat rajčata, na velmi drobno nakrájenou papriku, na úplně maličký kostičky mirepois, vyvařit tu chuť. To chceš ale po „bydlenkách“ moc.

No a protože členy náboženské společnosti Svědkové veganovi jsou většinou smradi, protože v tom věku prostě musí mít názor a chudák kura a kráva, no tak taková strava škodí lidskýmu organismu! 😅

Ale není to o vegetariánským jídle, je to jako u jakékoli jiné diety, kuchyně, všecko může vypadat, jak když posílá nepřítel – vražedný jídlo, pro tchyni. 🤣👌

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.duben 9:48

Co je to jídlo?

Lidi žerou různý sračky. V Africe vaří žabí baštu: problém je v tom, že ta žába je za syrova jedovatá a že ten jed se odstraní pouze správnou technologickou úpravou. Njn, jenže oni tuze vařit neumí, takže protože nemají jistotu, že navařili nevražednou večeři, nejprve dostane dědek. A když to dědek rozchodí, žerou všichni ostatní. Vážně! 😅 Zní to rozumně, no, bylo by, kdyby ten jed účinkoval rychle. Neúčinkuje, takže se čas od času otráví celá Familie.

Ve Spolkové republice Myanmarský svaz a ve Việt Namu dělají „tatarák“ z masa, který je syrový, leží X-XX hodin na slunku při 38, 40°C i víc, a navíc ta zvířata, ze kterých se to jídlo dělá, neprochází veterinární kontrolou. To všecko způsobuje, že se nakazí parasitem, co jim sežere orgány a oni zkapou. Vláda, zdravotníci, etc., mohou dělat osvětu, jak chtějí, beztak to žerou, jak kdyby nebylo žádný zítra.

To samé je „česká“ kuchyně: je jednotvárná, těžká, plná cukru, bílé mouky, těžkých příloh, s minimem zeleniny. Stejně to žerou, a k tomu přidej obsessi smaženým! 🤢👽

Na vegetariánském jídle se dlouhodobě dá přežít, jde vařit plnohodnotně co do bílkovin, minerálů, stopových prvků a lze vařit i chutně.

Njn, v tom je ale zakopaná kočka: většina lidí neumí vařit, ne tak vegetariánském! 😅

Ale ano, oni navaří 20, 30 (cca) jídel pořád dokolečka dokola. Ale navaří, nerozumí tomu, proč je v tom jídle to, co v něm je, tak a tak. Neznají zbožíznalství, technologii, nic.

Vegetariánský jídlo vyžaduje erudici stran zbožíznalství a technologických postupů. Co si budem, maso jakémukoli jídlu přidá chuť, jednoduše řečeno, maso chutná samo o sobě a jeho chuť je dominantní.

Takže, příklad: já mám docela rád jakože maso do burgeru (veganský). No, dobře, ale kdybych chtěl z toho restu udělat normálním způsobem omáčku, bude to hnus – protože ta placka tomu nedá chuť, jako placka z masa.

No, tak se musí po tỷ chuti jít. Musí se orestovat cibule, podusit, přidat rajčata, na velmi drobno nakrájenou papriku, na úplně maličký kostičky mirepois, vyvařit tu chuť. To chceš ale po „bydlenkách“ moc.

No a protože členy náboženské společnosti Svědkové veganovi jsou většinou smradi, protože v tom věku prostě musí mít názor a chudák kura a kráva, no tak taková strava škodí lidskýmu organismu! 😅

Ale není to o vegetariánským jídle, je to jako u jakékoli jiné diety, kuchyně, všecko může vypadat, jak když posílá nepřítel – vražedný jídlo pro tchyni. 🤣👌