Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.duben 21:04

Hej, ano i ne. 🤷‍♀️😂

Asi tak: Checos to asi bude připadat divné, ale těstoviny mají rozličný tvar proto, protože se mají používat k jiné úpravě. To za prvé.

Za druhé: těstoviny se nepolévají omáčkou, ale se s omáčkou smíchají v misce, a pak nandaj na talíř / do misky. Když to sníš, na dně by mělo zůstat tolik omáčky, abys ji vytřel jedním kouskem chleba, tj.: málo. Nemá to v ní plavat! 😅

Tak linguine, spaghetti, bucatini (makarony), capelini atp., tj. dlouhý nudle, jsou určeny k tomu, že se smíchají s omáčkou, dají na talíř, vážou na sebe dobře omáčku.

Ditalini, chifferini, fusilli, penne, gemelli, cavatappi, gomiti, farfalle, atd., jsou malé, slouží jako vložka do polévky, k zapékání atp. Omáčku vážou jinak – logicky – mají jiný tvar, jsou dutý (některý), atp.

Vysloveně polévkový nudle jsou coviglie piccole, peperino, spaghetti tagliati (buď klidný, to jsou normální vlasový nudle! 😂), stelline, atp. Z toho nic moc víc, než vložku do polévky, nevymyslíš.

Lasagne jsou placatý nudle, určený vysloveně k zapékání.

Pochop, Italové mají nudle pořád, v pondělí, úterý, ve středu, ve čtvrtek i v pátek. A v sobotu, aby byla změna, tak taky. 😅 Aby to nebylo fádní, a protože taky historie, tak jich existují stovky druhů.

Ke každým se hodí jiná omáčka – spaghetti se k ragout nehodí, třeba. Pak máš ty těstovinový hnízda, těstoviny vysloveně na plnění.

Tak, asi, nejde úplně o sugesci, spíš Ti chutnaj víc ty, který se zrovna k tvý omáčce více hodí. Ale u všech platí: čím víc je ta nudle drsná, tím víc Adidas! Musí vázat omáčku!

Jo, a ještě něco úplně jiného: nudle má být uvnitř tvrdá, když se podává. Jakože ne nedovařená, ale musíš to „jádro“ cejtit na zkus. Checos nudli rozvaří na sračku. To má dvojí effekt: 1. je to neskutečně těžký jídlo a 2. je to hnus, nedá se to žrát! 😅

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.duben 17:23

Hej, ano i ne. 🤷‍♀️😂

Asi tak: Checos to asi bude připadat divné, ale těstoviny mají rozličný tvar proto, protože se mají používat k jiné úpravě. To za prvé.

Za druhé: těstoviny se nepolévají omáčkou, ale se s omáčkou smíchají v misce, a pak nandaj na talíř / do misky. Když to sníš, na dně by mělo zůstat tolik omáčky, abys ji vytřel jedním kouskem chleba, tj.: málo. Nemá to v ní plavat! 😅

Tak linguine, spaghetti, bucatini (makarony), capelini atp., tj. dlouhý nudle, jsou určeny k tomu, že se smíchají s omáčkou, dají na talíř, vážou na sebe dobře omáčku.

Ditalini, chifferini, fusilli, penne, gemelli, cavatappi, gomiti, farfalle, atd., jsou malé, slouží jako vložka do polévky, k zapékání atp. Omáčku vážou jinak – logicky – mají jiný tvar, jsou dutý (některý), atp.

Vysloveně polévkový nudle jsou coviglie piccole, peperino, spaghetti tagliati (buď klidný, to jsou normální vlasový nudle! 😂), stelline, atp. Z toho nic moc víc než vložku do polévky nevymyslíš.

Lasagne jsou placatý nudle, určený vysloveně k zapékání.

Pochop, Italové mají nudle pořád, v pondělí, úterý, ve středu, ve čtvrtek i v pátek. A v sobotu, aby byla změna, tak taky. 😅 Aby to nebylo fádní, a protože taky historie, tak jich existují stovky druhů.

Ke každým se hodí jiná omáčka – spaghetti se k ragout nehodí, třeba. Pak máš ty těstovinový hnízda, těstoviny vysloveně na plnění.

Tak asi nejde úplně o sugesci, spíš Ti chutnaj víc ty, který se zrovna k tvý omáčce více hodí. Ale u všech platí: čím víc je ta nudle drsná, tím víc Adidas! Musí vázat omáčku!

Jo, a ještě něco úplně jiného: nudle má být uvnitř tvrdá, když se podává. Jakože ne nedovařená, ale musíš to „jádro“ cejtit na skus. Checos nudli rozvaří na sračku. To má dvojí effekt: 1. je to neskutečně těžký jídlo a 2. je to hnus, nedá se to žrát! 😅