No, vyčpělému a zatuchlému obecně, ale nejčastěji černýmu pepři v pepřence.
On pepř obecně nemá smysl kupovat, pokud teda nevaříš v opravdu velkým hrnci. Pokud už, tak ho musíš skladovat v uzavřené nádobě (třeba v zavařovací sklenici), chráněný před slunečním světlem a v suchu a relativním chladu. Což bežná pepřenka na stole, jaksi, nesplňuje.
Takový pepř ztratí aroma, vyčpí, no a natáhne do sebe všecky odéry z tý jídelny a kuchyně.
Tak proto se mu tak říká.
0
před 16 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to obyčejný, mletý pepř.
Dokonce je i mlýnek s názvem Popel z dědka.
https://www.sablio.cz/p/26660243-mlynek-popel-z-dedka-ostravsky-gastrosef
https://www.sablio.cz/p/28030574-oboustranny-mlynek-popel-z-dedka-paliprdel-koreni-ostravsky-gastrosef
Další koření se zove, tedy, „paliprdel“. 😉
Upravil/a: da ny
0
před 11 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Potřebujete finanční pomoc? Jsme tu, abychom vám pomohli!
Získejte flexibilní možnosti půjčky navržené tak, aby vyhovovaly vašim potřebám, s konkurenčními sazbami a rychlým schválením.
Pro více informací nás kontaktujte:
📧 E-mail: milosbreth40@gmail.com
Whatsapp: +420 604422640
Drap | 1731 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 632 | |
da ny | 628 | |
zjentek | 585 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |